Известие

Collapse
No announcement yet.

Тропа отпред от ляво

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Тропа отпред от ляво

Странното е, че тропа по-силно, когато завивам надясно, когато се движа напред е по слабо, а наляво или не тропа или е мн мн слабо и не го чувам. Всичко по предницата е проверено и е ОК. Съмнявам се в тампона на амортисьора ама незнам как се проверява. Тропането не се усеща във волана. Някакви идеи

Първоначално публикувано от iwo156 Покажи съобщение
    Всичко по предницата е проверено и е ОК.
    Провери при друг проверител....
    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Обмислял ли си идеята за рейка, ако има лек луфт, може да няма теч, но да потропва, и това се лекува със смяна на някакъв компонент!!
      sigpic
      Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Всичко проверихме освен карета, амортисьори и горе тампоните на амортисьорите, рейката няма никакъв луфт, сменил съм долни носачи, тампони на стаб.щанга и ляв кормилен накрайник всичко е бетон ама....... тропа !

Comment

тампон на скоростната кутия?
          156 2.4 JTD sportwagon 140hp 2000

Comment

Колеги, след половин час ровичкане се оказа, че са тампоните на горния носач странното е че имаше луфт само когато волана е на ляво. сменихме ги и сега вс. е ОК. Благодаря на всички отзовали се!

Comment

Га отидох в сервиза на /да няма реклама/ ми го каза веднага и за 5 секудни, тоест требе си майстор.И при мен бе така, човеку каза, натисна калника и така
              Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
              Нагоре по стълбата, която води надолу
              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от iwo156 Покажи съобщение
                Колеги, след половин час ровичкане се оказа, че са тампоните на горния носач странното е че имаше луфт само когато волана е на ляво. сменихме ги и сега вс. е ОК. Благодаря на всички отзовали се!
                Не случайно ти казах да пробваш при друг проверител, щом първия е гледал всичко, и било ОК - тамп и шарнири на горни носачи и една жена може да си провери на улицата, без дори да си вдига колата на крик или стенд - хваща се горната част на шенкела и предната част на горния носач(където е шарнира - може и с една ръка да се обхване тва, другата се ползва за клатене на шенкела), и почва да се клати хоризонтално и странично спрямо колата - така в 80% от случайте се разбира шарнир или тамп на горните.....е....има и изключения, но теста е прост......
                "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR

Comment

Ами какво да ви кажа, важното е че се оправиха нещата.

Comment

пичове аз преди ходих при един майстор дето всеки път ми вика няма и нищо а тя горката тропали та тропа.
                    ---------
                    156 1.9jtd

Comment

от началото на темата си мислих че сте проверили тампоните на горните носачи и се чудя ли чудя какво друго може да тропа в завой
                      1.9JTD 105+

Comment

пичове ако питате мене на италянска кола най добре си сменяш цялата предница и не се занимаваш после с глупости това било онова било.И по малко пари за труд отиват така.
                        Last edited by tre; d.m.y г., 00:54.

Comment

Ами да ви кажа аз смених вече всичко (без амортисьори) и сега нищо не тропа и не скърца е вярно , че са си много парите, но си заслужава всяка стотинка сега все едно S класа на Мерцедес карам. Вози доста меко и е мн. по стабилна

Comment

Първоначално публикувано от tre Покажи съобщение
                            пичове аз преди ходих при един майстор дето всеки път ми вика няма и нищо а тя горката тропали та тропа.
                            ---------
                            156 1.9jtd
                            А тука в Пловдив има един дето е на обратната страна на монетата. Мой приятел с 147-ца, чисто нова, отиде при него за тропане при потегляне и оня му казал автоматично да си приготви 700лв., да му сменя маса елементи. Ошашавен нашия човек, решава да иска помощ от публиката и с негов приятел откриват проблема. При потегляне някаква разхлабена пластмаса на двигателя чукала по капака. Въпросния "майстор" ми поиска, но не получи 1000лв. за първоначално обслужване на моята 156 1.9 JTD . Без срам ще пиша, че този работи в зоната на Индустриална зона до ж.р. Тракия. Внимавайте пловдивчани!

Comment

Добре е превантивно при такива случай да си проверявате и доколко са затегнати гумите от страната на тропането, наскоро поради не особенно добре достегнати след процедура болтове на джантата, щяхме да докараме ядове на колега......
                              Това важи с пълна сила ако ви затягат болтовете само с пистолет, и не ги пробват ръчно след това.....

Comment

Working...
                              X